
Köpeklerde Diş Bakımı ve Fırçalama
Köpek sağlığı, içerisinde pek çok farklı bileşeni barındıran önemli bir konudur.
Bu konular içerisinde en önemli olanlardan biri ise ‘’Köpeklerde Ağız ve Diş Bakımı’’ konusudur.
Fakat bu konu ne yazık ki köpek sahipleri tarafından göz ardı ediliyor ve gereken önemi görmüyor; Rutin diş bakımlarını aksatılıyor ve erteleniyor
Tüm bu ertelemeler sonucunda, köpeklerde genel olarak 4. Yaş evresinde ağız kokusu semptomları etkisini hissettirmeye başlar lakin bu semptomlar yanlış bir algıyla, doğal zannedildiği için ne yazık ki harekete geçilmez.
Tüm bu yanlışların ardından, köpeklerin diş ve ağız sağlığında bozulmalar meydana gelir ve gerekli tedaviler uygulanmaz ise; Diş kayıpları, ağrılı apse oluşumları, sistemik enfeksiyonlar, kalıcı çene hasarı, kalp hastalıkları ve sindirim sorunları ortaya çıkabilir.
Bu nedenle köpeklerde, diş bakımı rutini aksatılmamalı ve köpeklerde diş fırçalama süreçleri ihmal edilmemelidir.
Bu yazımızda başta diş bakımı olmak üzere köpeklerde diş fırçalama hakkında genel bilgi ve öneriler bulabilirsiniz.
Sevimli dostunuz, ilk zamanlarda diş fırçalama durumuna pek sıcak bakmayacaktır lakin zaman içerisinde hem siz hem de dostunuz bu sürece alışacaktır.
Köpeğinizin dişlerini fırçalamak için gün sonlarını bekleyin, bunun nedeni yorgun ve nispeten daha hareketsiz olacağı bir an yakalamak içindir. Diş fırçalama seansınızın ardından bir ödül maması ile fırçalama işleminizi tamamlayabilirsiniz böylece köpeğinizin bu duruma alışması daha kolay bir hale gelecektir.
Eğer yavru köpeğiniz var ise diş fırçalama etkinliğini küçük yaşlardan itibaren gündeme almalı ve alışmasını sağlamalısınız böylece kolayca alışkanlık haline getirebilir ve sağlıklı bir ağız yapısı için erkenden önlem almış olursunuz.